Llàgrimes de Sant Llorenç 2015

Malauradament, com ja sabeu, els dies 11 i 12 van ser de pluja i núvols, el que va impedir anar a gaudir d'aquesta activitat...
Queda pendent pel 2016!!!
___________________________
Cada any entre el 25 de juliol i el 18 d’agost, si es mira al cel durant la nit, es pot admirar un fenòmen metereològic especial. Es tracta d'una pluja d'estels, conegudes popularment com a "Llàgrimes de Sant Llorenç", que es produeix quan la Terra entra en contacte amb les Perseides, un filament de pols interestelar que es va desprendre del cometa Swift-Tuttle. El fenomen és especialment intens pels volts del 10 d'agost, sobretot el 12 d'agost. Durant aquests dies es pot veure amb claredat com van caient els elements còsmics que són atrets per l'atmosfera de la Terra, deixant un rastre intens però breu de llum. Els Perseides s'anomemen Llàgrimes de Sant Llorenç per la festivitat del Sant al màxim de la pluja, així es van assossiar amb les llàgrimes que va plorar el sant en ser cremat.
Per gaudir de la pluja d'estels, molta gent peregrina fins a indrets elevats, especialment als cims de les muntanyes apartades de nuclis urbans, per intentar caçar aquests rastres de llum, que hom considera que duen sort a qui aconsegueix veure’ls.
D'això es tracta!
Anirem a veure-ho!
Esteu a atents que la cosa està prop!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada