26-1-13 Bonica sortida-Tomb per Bítem

A les 8:30 de dissabte dia 26 de Gener, vam sortir a fer un tomb per Bítem.
Vam ser poquets, però la il·lusió i les ganes de passar-ho bé supera tot lo demés.
Som gent de Bítem i crec que no sabem lo que tenim... 
Creieu-me si us dic que ha estat tota una lliçó, cadascú de nosaltres ha explicat allò que coneix, a mesura que passem pels llocs hi ha coses i més coses per explicar i moltes d'elles desconegudes.
La sortida des de la zona esportiva i baixant pel carrer de l'església, passant per davant de "La Garrofera" i baixant pel Camí dels Codonyers, lo Pou de Ferro i lo Pont del Gurugú. Ostres, encara no portem ni 700 metres i ja hem conegut coses que no sabiem...
Reculem uns metres per veure una panoràmica del poble de Bítem des d'aqui (per cert, amb el Montaspre al darrera la visió es perfecta), remuntarem pel caminal del canal fins el Pont de la Masada.
El vent bufa fort i ens ve de cara, així que torcem cap a "l'embarcadero". Com ja sabeu, caminar per la Masada es sinònim de hort, tarongers i mandarines, així que anem tastant i veient les diferents varietats d'aquest cítric tant bo i saludable (no se si us podeu imaginar el munt de classes que hi ha).
A l'arribar a "l'embarcadero", gaudim d'una visió magnífica del riu i del munt d'aigua que baixa estos dies.
Des d'aquí ens desviem per anar a veure "La Màquina"  (que no la veiem) i el Mas de Miravalls (exquisida construcció d'estil neo-àrab).
Tornem a estar a la voreta del Canal, continuarem a remuntar-lo fins La Casilla. No cal dir-vos que natros continuem menjant mandarines i taronges, a més d'anar xerrant i explicant coses curioses: "La finca de tal, lo Mas d'aquell, la casa de l'altre..."
A La Casilla, noves explicacions i canvi de ruta per anar a veure una construcció de principis de segle XIX, d'estil indià com La Masada d'en Gasol, anomenada la Casa del Grego = Espectacular!
Tornem enrera i continuem fins "la bocamina", ja estem a Barrugat (ja sabeu perquè es diu així?), ara sortim a la carretera de Tivenys i la travessem per pujar a l'assentament ibèric de Les Planetes. Abans però, farem una paradeta per fer un mosset i un traguet, es un dir, per que ens hem fotut un tiberi! Los  "bocates", vi, olives, fruits secs, cafè, "carajillo" i pastes... Sort que caminem i ho cremem!!!
Després de fer "lo puntalet", ens enfilem fins el Poblat Ibèric, des d'allí hi ha una vista bastant bona del riu i les hortes. Ara fa 27 segles els nostres avantpassats   ibers van instal·lar-se a n'este turonet per viure i defensar-se, anys després també s'hi van assentar els romans amb una vila (que ara es al fons del canal).
Des d'aquí la ruta continuarà cap a La Planeta de la Calle, baixarem per la sendera de Santa Rosa, recorrerem el seu carrer i visitarem la capelleta on està  la Santa. Us continuo recordant que amb els nostres passos també ens acompanya la conversa i les explicacions d'allò que anem veient i trobant pel camí.
Ara que ja hem visitat lo Barri de Santa Rosa (La Calle), tornem a la carretera, la creuem i retornem a Bítem pel Caminet de Baix.
Encara no en tenim prou i acabem aquest matí tant interessant al bar, davant de tapeta i cerveseta recordem tot allò que hem vist i hem caminat.
Lo que us deia, de la mateixa manera que començava aquesta pàgina, som de Bítem i no sabem lo que tenim...


Ho sentim, però el track no el posarem, hem passat per finques privades i així els respectarem la privadesa. Però si voleu anar-hi, us podem acompanyar. Si seguiu la crònica també us podeu guiar.

FINS AVIAT! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada