El Club Esportiu Montaspre a la Fageda del Retaule

VERSET DE LA FAGEDA, fes click i veuràs!!!

A les 7:00 del matí del diumenge 21-11-2010, hem quedat de trobar-nos a l'aparcament de la zona esportiva de Bitem. En la gent i els vehicles que siguem, ens repartirem i ens dirigirem a Casetes Velles.


A tres quarts de nou arribem a destí, aprofitem per saludar-nos, preparar els estris i començar!


A les 9:00 emprenem la ruta, ens enfilem pel PR al davant del "Mas de l'Andresito" fins la Portella de Calça.
Des de la Portella de Calça empendrem la baixada cap al Retaule, per la pista del Mas de Pataques i des d'allí empalmarem en la Pista de la Fou.


A la vora de la Pista ens dona la benvinguda l'imponent Faig Pare. Meravellats ens enfilem per les seves rails i d'una forta abraçada el voltem amb els nostres braços. Fotos per donar i per vendre, és fantàstic!!!Ara toca continuar el camí, la Pista continua costa avall. Continuem fins la Font del Retaule, aprofitem a esmorzar, son les 11:00. Per la nostra sorpresa, el temps es decideix a ploure. Es l'hora del "carajillo", acabem ràpid i continuem cap el Pi Gros.


Ja en los "xubasqueros" posats i baix la pluja, anem fins el Pi Gros. Tothom està encatat de veure'l, malgrat el mal temps que fa, la colla està contenta. Com esta plovent, incrementem el pas.


Retorn cap la Pista, ara ens enfilarem per la Pista que porta a la Bassa de l'Espinal. Abans però, veurem la Carrasca Grosa i la Font al seu costat. La pluja deixa de rajar, ara anirem millor i més tranquils.


El camí ens porta de pujada per un bonic indret. La colla ara que no plou, aprofita per buscar rovellons, i en troben!
Contents de que ha deixat de ploure i la troballa dels preuats bolets, fa el camí de tornada més distret.


Després de la Bassa de l'Espinal, entrem en una zona d'antics treballats, bancals de frondosa verdor. De baixada  cap al Mas del Frare, hem trobat la Font de l'Onso. A l'alçada del Refugi, ens incorporem al GR7 que ve de Fredes.


Les marques vermelles i blanques ens duran directe al lloc on tenin els cotxes.

Malgrat el fred que fa, ens situem al voltant del recer dels cotxes, s'obren les portes i de dins en surt una melodia encantadora: "EL PICA-PICA".
 Truites, formatges, pataques, olives, xoris, secallones, pizzes, xibeques, refrescs, madarines...Ascolta! una cosa impresionant! És l'esforç dels uns i els altres que han anat col·laborant, una miqueta de cadascú al final ha estat un TIBERI en tota regla!!!


35 companyes i companys que hem gaudit d'un dia de caminar per la muntanya; gaudir de la natura, dels amics i de tú mateix...
No li cal pegar més voltes: Això és l'essència que volem transmetre a la gent que vulgui estar en lo Nostre Club, passar-ho bé i respecte per la natura i per les persones.

V E U R E    M É S    F O T O G R A F I E S

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada